Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Fiyatları Alexandrite Lazer

Lazer, kabaca tek dalga boyunda yoğunlaştırılmış ışık demektir. Belirli dalga boylarındaki lazer ışınları koyu renkli maddeler tarafından tutulmak suretiyle enerjilerini bu maddelere aktararak ısı enerjisine dönüşürler.Bu özellikten yararlanarak lazer ışığı tıpta 40 yıldır çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Lazer epilasyonda prensip, kıl folikülünde yerleşmiş bulunan melanin adı verilen renk maddesinin lazer ışığı tarafından tutularak ısıya dönüşmesini sağlamak daha sonra da ortaya çıkan bu ısı enerjisi ile kıl folikülünü tahrip etmektir. (Bu sırada ortaya çıkan ısı kıl kökü hücresini tahrip eder. Tüylerdeki melanin cilttekine göre daha konsantredir. Bu da cildin zarar görmesini önler. )


Bakınız : Lazer epilasyon izmir


Lazer Epilasyon Antalya Fraksiyonel Lazer Lazer Cihazları

Lazer epilasyonda kullanılan birkaç yöntem vardır. Bu yöntemler lazer ışınının dalga boylarına göre sınıflandırılır. Lazer epilasyon için kullanılan cihazlar: Alexandrite Lazer (755 nm), Nd-Yag Lazer (1064 nm), Diode Lazer (810 nm.) gibi değişik dalga boylarında çalışan cihazlardır. Farklı dalga boylarında çalışan epilasyon lazerlerleri de olabilir, fakat piyasada çok rastlanmamaktadırlar.


Birde IPL (Intense Pulse Light) teknolojisi ile çalışan cihazlar vardır. Ancak isminin açılımından da anlaşılacağı gibi bunlar lazer cihazları değil yoğunlaştırılmış ışık teknolojisini kullanan foto epilasyon cihazlarıdır. Bunun için kesinlikle lazer cihazı olarak kabul edilemez.


Niçin birkaç çeşit lazer epilasyon cihazı vardır diye aklımıza gelebilir. Çünkü tüm insanlar için tek tip lazer cihaz uygun olmayabilir. Sebebi ise, herkesin cilt rengi, kıl rengi ve kıl yapısı aynı değildir. Lazer epilasyonda, lazer ışığının emilimi kişiye özel faktörlerle birebir ilişkili olduğu için, farklı cilt tipleri ve kıl tipleri için, değişik dalga boyunda lazerler kullanılarak daha etkin sonuçlar alınabilir.


Hatta lazer epilasyon uygulaması devam eden kişilerde dahi seanslar ilerledikçe değişik cihazlara ihtiyaç duyulabilir. Örneğin kişi bronzlaşmıştır böylece cilt rengi değişir, kılların yapısı değişebilir. Uygulama yapılan kişide bu tür değişiklikler olduysa sonraki seanslarda farklı bir cihazla uygulamaya devam etmek gerekebilir.


Lazer epilasyonun avantajları

- Hastaların çoğunda etkili ve uzun dönemli epilasyon sağlar.
- Hastaya uygun bir teknikle yapıldığında güvenli bir yöntemdir.
- Göreceli olarak daha az ağrılı bir yöntemdir.
- Hızlı bir yöntemdir, ortalama 2 saatte vücuttaki tüm tüyler temizlenebilir.
- Cilt üzerinde alerjik bir yan etkisi yoktur, cildi tahriş etmez, kalıcı yara izi bırakmaz, kanserojen olduğunu gösteren herhangi bir bilimsel kanıt yoktur.
- Batık kıllarda ve kıl dönmelerinde en iyi tedavi yöntemidir.
- Cilt enfeksiyonu ve bulaşıcı hastalık riski yoktu.


Lazer Epilasyonun Dezavantaj ve Yan Etkileri

- Klinik yanıt her hastada aynı şekilde olmadığından görüşme yapılarak kıl yapısı değerlendirilmeden kesin bir başarı oranı verilememektedir
- Nüks oranları tam olarak bilinmemektedir, her hastada farklı nüks oranı söz konusudur.Tedaviye en iyi yanıt acık renkli ten,koyu renkli kıl profiline sahip kişilerde gerçekleşmekle birlikte nüks oranı hakkında önceden tahmin yapmak imkansızdır.
- Beyaz-gri,kızıl ve sarı renk kıllara genellikle etkinlik göstermez.
- Bronzlaşmıs ciltlere lazer epilasyon yapılamaz, rengin açılmasını beklemek gereklidir.
- Tekniğine uygun ve işin uzmanı olmayan kişilerce yapılan lazer epilasyon tedavileri sırasında yanık, yara, deride renk değişiklikleri görülebilir. Bunların çoğu geçici yan etkiler olmakla birlikte kalıcı ve tıbbı tedavi gerektirecek kadar ciddi de olabilir.
- Gözlere zararlıdır, özel koruyucu gözlük takılması zorunludur.
- Elde tersine yeterli kanıt olmamasına karşın gebelerde kullanılması önerilmez.
- Herpesli (uçuk hastalığı) bölgelerde, sedef hastalığı olanlarda, prekanseroz cilt lezyonu olanlarda, cilt enfeksiyonlarında lazer epilasyon yapılamaz.